ZVER pametna kuća

Šta je Zver Pametna kuća i kako funkcioniše?

Svako od nas želi da poboljša kvalitet svog života. Želimo da pružimo maksimalan komfor i sigurnost za sebe i svoju porodicu. Kako tehnologija sve više napreduje, Pametna Kuća nam sigurno omogućava da svoje ideje pretvorimo u stvarnost. Na žalost, zbog nedostatka informacija često nismo u stanju da shvatamo šta je to pametan dom i šta predstavljaju pametni uređaji. U ovom tekstu ćemo pokušati da vas upoznamo sa Zver pametnim uređajem koji u mnogo čemu čini život lakšim. Omogućiće vam da prilagodite svoj dom prema vašim željama i potrebama.

Zver je centralni uređaj koji komunicira sa svim pametnim uređajima u vašem domu ili poslovnom prosotru.

Zver je „mozak“ pametne kuće, koja kontroliše svaki pametni uređaj povezan sa njom. Uz pomoć Zver Centalne jedinice moći ćete da kontrolišete temperaturu, sve električne uređaje, osvetljenje, brave I senzore, da nadgledate kamere i učinite vaš dom sigurnijim za život.

Zver Centralni sistem nije kao svaki drugi običan sistem. U jednom uređaju se nalaze čak 4 protokola koji se koriste za kontrolu pametnih uređaja, i to: Z-Wave, ZigBee, Wi-Fi I BTLE.

Zahvaljujući integraciji ovih protokola u jednu centralnu jedinicu, nema više prelaska iz jedne aplikacije u drugu. (Primere radi, za kontrolu osvetljenja koristili ste ZigBee protokol u jednoj aplikaciji, za kontrolu električnih uređaja drugu aplikaciju, za kontrolu temperature treću aplikaciju…)

Osim što vam omogućava da uključite i isključite bilo koji kućni uredjaj, da kontrolišete temperaturu, osvetljenje ili nadgledate vaš dom, uz Zver Kontrolu Energije i pametne scene moći ćete da u potpunosti automatizujete vaš dom i pritom I uštedite.

Zašto Zver Pametna kuća?

Zato što je Zver Pametni uređaj kombijacija više uređaja u jednom I zato što će vaš dom postati moderniji, sigurniji i bezbedniji i uz to ćete imati više slobodnog vremena. Ovaj uređaj sadrži:

• Ruter (brzine do 1Gbps)

• Wi-Fi Mesh (za bolji Wi-Fi signal)

• Smart Home kontrolu (Z-Wave, ZigBee, WiFi I BTLE protokol)

• Kontrolu energije (uvid u potrošnju po uređaju, sobi ili stanu)

• Roditeljsku Kontrolu (Blokada pristupa stranicama, socijalnim mrežama, kategorijama sajtova (npr. Za odrasle, alkohol, drogu..), Limitiranje i potpuna blokada interneta (Npr. Radnim danima od 15h do 17h dok klinci urade domaći, radnim danima od 22 do 06 – da budu odmorni za školu, nedeljom od 21 do 06 da budu spremni za početak nove školske nedelje itd itd)

• Cyber Security (za zaštitu svih uređaja na mreži i kamera od hakovanja, krađe identiteta..)

• Android TV Sistem (da omogući kontrolu svih uređaja putem TV Ekrana, omogući korišćenje android aplikacija putem TV-a i još dosta toga)

I uz sve to, aplikacija za mobilne telefone (iOS i Android verzija) koja omogućava kontrolu svih opcija uređaja sa bilo kog mesta na planeti zemlji.

Šta sve mogu uraditi pomoću Zver Pametnog Uređaja?

 • Kontrolisati sve uređaje u domaćinstvu
 • Upravljati potrošnjom električne energije
 • Nadgledati kamere putem TV ekrana ili telefona
 • Napraviti Pametne scene i u potpunosti automatizovati vaš dom
 • Nadgledati decu i njihovo ponašanje na internetu
 • Blokirati ili Limitirati pristup internetu
 • Poboljšati Wi-Fi signal da pokrije svaki milimetar vašeg doma
 • Koristiti ultra brzine internet brzine do 1Gbps
 • Bili bezbedni i sigurni od hakovanja na mreži
 • Blokirati pristup sajtovima i kategorijama sajtova
 • Uživati u Netflixu, YouTube-u ili omiljenoj igrici i aplikaciji na TV-u

I još dosta dosta toga.

Kako funkcioniše pametna kuća i šta mi je sve potrebno:

 • Pre svega, potrebna vam je internet konekcija.
 • Pametni uređaji (senzori, pametne utičnice, pametne sijalice, prekidači, kamere, sirene, termostat..) zavisi šta želite da kontrolišete i u koj nivo automatizacije idete. (P.S Vidimo se u poslednjem nivou automatizacije jer ovo je “igra” u kojoj ne želite da stanete)
 • Zver Centralni sistem

Pametni uređaji (Z-Wave, ZigBee, WiFi I BTLE protokoli) se povežu na ZVER centralni sistem i omogućavaju vam kontrolu temperature, roletni, zavesa, uređaja u domaćinstvu, nadgledanje kamera, kontrolu osvetljenja……) putem mobilnog telefona i televizora. Nije potrebno nikakvo razvlačenje kablova, plaćanje električara i slično (izuzev prekidača, kontrolera roletni.. gde je neophodno). Svi ostali uređaji se napajaju baterijama ili usb kablom.

Da li je instalacija Zver sistema teška ili je namenjena svim korisnicima?

Povezivanje uređaja je krajnje jednostavno, klikom na dugme Zver uređaj se postavlja u stanje povezivanja i neophodno je pritisnuti dugme za aktiviranje (pozicija i broj pritiska se razlikuje od uređaja do uređaja, za Z-Wave uređaje obično je 3X). Nakon toga pratite instrukcije na ekranu kako bi uneli ime uređaja, postavili u sobu koju želite i slično.

Zver kompanija je svojim korisnicima omogućila i Plug&Play soluciju, gde bukvalno ništa ne povezujete već mi to radimo za vas, i na vama je samo da priključite uređaje u struju i skinete aplikaciju.

Kako bi saznali više o Zver Uređajima posetite OVAJ link. Ukoliko želite da vidite solucije koje nudimo, posetite OVAJ link.

Zapratite nas na društvenim mrežama i budite u toku sa najnovijim dešavanjima vezanim za Zver kompaniju.

Facebook

Instagram

Twitter

Ostavite odgovor