zver pametna kuća iz ugla komšinice mare

Zver Pametna kuća iz ugla komšinice Mare

Moje jutro počinje kao i kod mnogih, rekla bih uobičajno… Budim decu za školu, pripremam i ispraćam muža na posao i sve ostale aktivnoti jedne domaćice u kući. Ali, u svom tom ludilu uvek se napravi kratka pauza za mene I moju  komšinicu Maru koja donosi uvek sveže I aktuelne tračeve iz kraja. Tako sam I danas pristavila kaficu kad eto i moje Mare.

Sva zadihana i ushićena još sa vrata poče da viče “Zver ljudi ,stize Zver!”.

Muž i ja smo se samo pogledali i kroz osmeh upitali “kakva Zver Maro?”, ona je prigrlila šoljicu sa kafom i počela da priča kako se upravo vraća od komšije Mirka I kako je u njegovoj kući videla opasnu Zver.

Komšija Mirko je inače poznati gastrbajter u kraju. Važi za vrlo pametnog I savremenog čoveka koga je život na zapadu dosta promenio.

Sva začuđena i u šoku upitah je “Dobro Maro, možeš li mi reći sta je ta Zver radila u Mirkovoj kući?”

 “To nije obična Zver draga moja, već pametna Zver” odgovori Mara. Njegova kuća je postala mesto jednog savremenog i otmenog doma. On sve radi putem jednog klika.

Priznajem da me je zaintrigriala svojom pričom pa sam je zamolila da mi detaljno ispriča o svemu što je videla i što je toliko impresioniralo. I krene ona da priča …

Zamisli ti, on u svom domu ima neku pametnu Zver, to ti je draga moja centralni uređaj koji je povezan sa svim ostalim uređajima u kući. Omogucava mu pristup svemu. Putem jedne aplikacije reguliše rasvetu, grejanje, kamere, alarme… Pali i gasi male kućne aparate, štedi električnu energiju, čuva kuću od provalnika i hakera na mreži i još mnogo toga. On kontroliše svaki uređaj koji je povezan na Zver centralni sistem i sve to preko telefona, tableta ili daljinskog upravljača. Kaže da mu je Zver poboljšala kvalitet života i pružila dodatni komfor i sigurnost. Olaksala mu je svakodnevne kućne poslove i sada svaki slobodan trenutak koristi za uživanje sa porodicom i prijateljima. Uz samo nekoliko klika, drži ceo svoj dom na dlanu.

Ispričao mi je i kako izgleda jedan njegov dan od kako mu se uselila pametna Zver. Dan izgleda ovako:

Ujutru ga budi omiljena pesma u određeno vreme, podižu se roletne, podešava se temperatura. Kada uđe u dnevnu sobu pali se TV, u kuhinji ga već čeka spremna kafa, voda u bojleru je ugrejana.

Kada napusti kuću gase se sva svetla, grejanje se smanji na minimum radi uštede energije, spuštaju se roletne, pali alarm i zaključavaju se sva vrata. Putem kamera nadgleda dom I prima obaveštenja na telefonu ukoliko dođe do neke neželjene situacije (provale, požara, poplave…). Kontroliše svoj dom mobilnom aplikacijom bilo gde da se nalazi.

Kada se vrati kući, njegova već automatizovana kuća ga dočekuje optimalnom temperaturom, omiljenom muzikom, osvetljenjem I punim bojlerom.

Kada padne noć gase se sva nepotrebna svetla i uređaji, spuštaju se roletne, alarmira kuća, zaključavaju se sva vrata i aktiviraju svi senzori.

Još mi je rekao da ga prijatno iznenađuje račun za struju. Umesto da mu klima radi po ceo dan kako bi ga sačekala rashlađena ili ugrejana prostorija, Zver pametni uređaj sam prepozna kada treba uključiti hlađenje ili grejanje u zavisnosti od njegove željene temperature, i to je samo jedna od opcija koja mu štedi električnu energiju.

Ma šta kažeš Maro? Pa to zvuči magično!

“Da,da. Svi  kućni aparati koje svakodnevno koristimo rade usklađeno, uz pomoć samo jednog centralnog uređaja koji omogućava kontrolu sa bilo kog mesta na planeti sa samo jednim klikom.“

Pa jel ti znaš Maro koliko mi se puta desilo da taman što smo krenuli sa decom u šetnju, ja se setim da sam zaboravila da ugasim peglu, pa odmah trk kući! Pokvarim i sebi I njima dan. Želim i ja tu Zver odmah!

Nego, ti znaš da komšija Mirko ima nepokretnu majku? Sigurno im je sada puno lakše od kako su nabavili Zver pametni uređaj.

“Oh da,naravno! U svojoj priči o novom uređaju posebno ističe koliko mu je pomogao oko majke. Ona sada može da ostane sama kod kuce jer je uređaj dizajniran tako da bude lak za upotrebu. Kontroliše ceo dom putem jednog klika, a uz to ima I posebno SOS dugme. Ukoliko joj zatreba neka vrsta pomoći kad je on odsutan samo kliknie na dugme i njemu putem obaveštenja odmah stize poruka na telefonu. Ja sam odusevljena uređajem.”

A da li si ga pitala gde mogu naći tu Zver?

“Da, naravno! Sve informacije mogu se naći na njihovom sajtu zver.rs”

Pa to je divno… a sada Maro, pravac na sajt u nabavku ovog pametnog uredjaja koji ce promeniti naše zivote!

Autor priče: Milica S. Milenković

Da saznate više, zapratite nas na društvenim mrežama i budite u toku sa najnovijim dešavanjima vezanim za Zver kompaniju.

Facebook

Instagram

Twitter

Serijal „Trač uz Kaficu“ možete pročitati klikom OVDE

Ostavite odgovor